Uppdaterad 2: Tove Alexandersson-Nominerad till Jerringpriset 2016

2017-01-13

Tove gick vidare till slutfinalen om Jerringpriset 2016.
Fortsätt rösta och sätt orienteringssporten på toppen!
-----------------
Svenska Orienteringsförbundet skriver idag följande:

Nu skriver vi 2017 och på måndag håller vi alla tummar vi har för våra nominerade på Svenska Idrottsgalan. Tove Alexandersson är som bekant nominerad i kategorin Årets Kvinnliga Idrottare och förbundskapten Håkan Carlsson i kategorin Årets Ledare.

Dessutom är ju Tove Alexandersson kvar i matchen om Jerringpriset! Under fredagen skedde den sista gallringen före Globen och Alexandersson är en av fem kvarvarande kandidater. Nu är det spurten, och nu räknas bara telefonröster, sms och röster via SVT:s Duo-app.

All info om hur du röstar på just din favorit hittar du på Radiosportens hemsida. Själv tycker jag att valet känns enkelt!

------------------

Ytterligare information från från Svenska Orienteringsförbundet:

15 kandidater har blivit åtta. Här är de åtta kandidaterna som gör upp om att vinna Jerringpriset 2016. Vem/vilka bör få Jerringpriset: Rösta här!

Vem/vilka bör få Jerringpriset 2016: Rösta här!

Första röstningsrundan till Jerringpriset är nu avslutad och Tove Alexandersson är en av åtta kandidater som går vidare. Den 16 januari får vi reda på vem som vinner.
2016 har varit ett fantastiskt år för Alexandersson, som också står nominerad till årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Redan i vintras tog hon fem medaljer varav två guld vid EM i skidorientering. Vid långdistansen i under EM i orientering  vann hon sitt första individuella guld på seniorsidan och strax efter blev det guld även på medeldistansen. Inför en jublande hemmapublik fortsatte hon att leverera under VM i Bohuslän genom att vinna dubbla VM-guld, ett i medel- och ett i långdistans. Hon har även tagit hem totala världscupen i både orientering och skidorientering.
Alla röster som de åtta kandidaterna fått hittills bibehålls och från nu öppnar röstningen på nytt för dessa: radiosporten.
Svensk orientering har två nomineringar till Idrottsgalan i januari. Förutom Tove Alexandersson i kategorin Årets kvinnliga idrottare har vår landslagschef Håkan Carlsson nominerats till Årets ledare!

Fortsätt rösta och visa vilken prestation Tove gjort!
Vi fick idag epost från Svenska Orienteringsförbundet.
Meddelande låter så här:

Hej,

Vintern är här och det är snart dags att summera 2016, ett fantastiskt orienteringsår; medlemmarna har fortsatt att strömma till och internationellt har svensk orientering skördat enorma framgångar. Det sistnämnda manifesteras så här års i diverse nomineringar. 

Vår klarast lysande stjärna, den fenomenala Tove Alexandersson, som vann dubbla EM- och VM-medaljer i orientering, tog hem den totala världscupen och bärgade fem EM-medaljer i skidorientering har inför Idrottsgalan nominerats i kategorin Årets kvinnliga idrottare. Hon pekas även ut som en av sju huvudkandidater till Bragdguldet och sist men inte minst är hon en av femton Jerringpriskandidater.

Här hittar ni alla kandidater och hur man röstar.

 

Visst låter det som att medlemmar i Istrums SK bör rösta på Tove?

Hemsida från Entos