Rösta på Tove Alexandersson - Jerringpriset

2018-11-28

SOFT:s förbundschef uppmanar alla att rösta på vår Jerringpriskandidat, Tove Alexandersson, världens i särklass bästa orienterare och skidorienterare.

"Inför Idrottsgalan i januari är förbundskapten Håkan Carlsson återigen nominerad i kategorin Årets ledare. Väldigt kul och välförtjänt! Nu kan vi i Orienteringssverige se till att han får sällskap till Globen av Tove Alexandersson.

Bara de fem främsta av Jerringpriskandidaterna brukar få vara med på den tv-sända galan och jag tycker att det är självklart att Tove ska vara en i den kvintetten.

Så min personliga uppmaning till alla orienterare i Sverige lyder: rösta på Tove! Och sprid gärna den här uppmaningen på träningarna, i klubbstugan och på sociala medier.

1981 vann Annichen Kringstad Jerringpriset. Sedan dess har det gått 37 år utan att någon orienterare nått hela vägen. Nu är det hög tid att både Tove och vår sport får välförtjänt uppmärksamhet!

I artikeln här nedan hittar du all info om hur du kan hjälpa till att lyfta fram vår främsta stjärna.

Snart ringer vi in 2019 så avslutningsvis vill jag passa på att önska alla landets orienterare 

Gott Nytt År!"

Susanne Söderholm, förbundschef

 

 

Alexandersson nominerad till Jerringpriset – så röstar du

I fjol slutade hon trea i Jerringprisomröstningen. Nu är Tove Alexandersson återigen nominerad till "folkets pris". Om du tycker att Alexandersson ska ha Jerringpriset – rösta!

2018 inleddes med tre EM-guld i skidorientering i bulgariska Velingrad, fortsatte med fyra fullträffar i orientering – två EM-guld i schweiziska Lugano och två VM-guld i lettiska Riga – och under hösten blev hon även världsmästare i skyrunning.

Det har varit ett minst sagt lyckat år för Tove Alexandersson som samtidigt är världsbäst i tre olika sporter. En fin slutpunkt på orienteringssäsongen blev det när hon dessutom bärgade den totala världscupen för femte året i följd.

Vill du rösta på Tove Alexandersson så kan du antingen ringa 099 209 03 (3.60 kr/samtal, ev. trafikavgift tillkommer) eller webbrösta på DENNA SIDA.

Observera att du kan "ringrösta" en gång per dag!

Du kan även rösta via SVT:s duo-app som du laddar ner till din telefon.

Hemsida från Entos