JERRINGPRISET: Ska Tove vinna i år? Dags att rösta!

2019-12-01

Jerringpriset, "svenska folkets pris" är en av de finaste utmärkelser en svensk idrottare kan vinna. Och visst minns ni förra Idrottsgalan, och hur nära det vara att Tove Alexandersson blev första orienteraren sedan Annichen Kringstad (1981) att få utmärkelsen?
Omröstningen blev rekordjämn. 479 749 röster räknades in – och mellan ettan Hanna Öberg och tvåan Tove Alexandersson skilde inte ens 3 000 röster.
I år har världens orienteringsdrottning en ny chans att vinna. Kandidaterna avslöjades på onsdagen. Och precis som vanligt är det svenska folket som avgör.
På VM i Norge bärgade Tove Alexandersson tre guld av tre möjliga och för sjätte året i följd vann hon även världscupen. Faktum är att totalen var säkrad redan före världscupfinalen i Kina och sammantaget blev det seger för Alexandersson i åtta av nio deltävlingar.
Tilläggas kan att hon fortsatt är världsetta i skidorientering, och att hon i inledningen av året bärgade ytterligare två VM-guld och ett EM-guld i den sporten.
Om du tycker att Tove Alexandersson ska vinna Jerringpriset så ska du rösta. Det finns tre olika sätt att rösta och dessa kan såklart kombineras. Följande gäller:
RING - vill du lägga din röst på Tove är numret 099-20607. Du kan ringa obegränsat antal gånger, samtalet kostar 3,60.
WEBBRÖSTA - rösta (helt gratis) via ett formulär som du hittar här https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3295&artikel=7343113
RÖSTA VIA DUO-APPEN (också kostnadsfritt): https://www.svt.se/duo
All info hittas här på Radiosportens hemsida.

Den första röstningsomgången stänger klockan 15.00 den 19 december. Då gallras de tre kandidaterna med minst antal röster bort.

Fredag 20 december: Andra röstningsomgången startar med de åtta kvarvarande klockan 06.00.

Fredagen 24 januari: Andra röstningsomgången stänger klockan 15.00.

Måndag 27 januari: Tredje röstningsomgången inleds och startar klockan 20.00 när Idrottsgalan sänds och avslutas när vinnaren utropas cirka klockan 22.30.

Här är övriga kandidater (överstrukna är bortröstade):
Armand Duplantis, friidrott
Damlandslaget, fotboll
Daniel Ståhl, friidrott
Frida Karlsson, längd
Hanna Öberg, skidskytte
Jenny Wegner och Josefin Hermansson, bowling
Lag Edin, curling
Mattias Falck, bordtennis
Sarah Sjöström, simning
Stina Nilsson, längd
och 
Tove Alexandersson.

Källa: svenskorientering.se

 

Hemsida från Entos