Billingen Rollerski SM 2019

2019-09-15 - 2019-09-15

Billingens Skidallians i samarbete med Svenska Skidförbundet bjuder den 14 och 15 september 2019 in till SM-avslutningen på rullskidor i Skövde.Tävlingshelgen består av två individuella tävlingar med SM-status som båda ingår i STS Roll Cup (Svenska Rullskidscupen) och Västsvenska Rullskidscupen. Söndagens långlopp är dessutom seedningsgrundande för Vasaloppet.

Lördag 14/9 - Backracet

Backracet är en mjölkesyrekrävande utmaning med en tuff avslutning upp till toppen av Skövdes platåberg Billingen. Loppet går i fri stil med individuell start. Tävlingsbanan går bland annat genom centrala delar av Skövde. 

Söndag 15/9 - Långloppet

På söndagen arrangeras vårt traditionella långlopp i klassisk stil, som i år är officiellt seedningslopp till Vasaloppet. Loppet startar med en masstart på Billingens västra sida och går genom natursköna omgivningar i Vallebygden. Efter en relativt flack inledning kommer en kraftig stigning upp mot Billingen, varifrån loppet fortsätter via “Raka linan” till målgången på Billingens fritidsområde.

Anmälan: 

Anmälan sker via IdrottOnline. Tävlande som inte har tillgång till IdrottOnline anmäler sig via mail till tavling@billingensskidallians.se. Vid anmälan uppges namn, klass och ev. klubbtillhörighet. Betalning görs via postgiro nr: 134 54 92-1.

Hemsida från Entos